Våre venner i tykt og tynt...

Våre hunder - en presentasjon

Til vanns og til lands....(og litt under dyna.Kremt)

Vi har altså flere jaktcockere ;tre som bor her hos oss.
Molly født våren 2010 og Fijona født høsten 2008.
Bildet her viser jentene våre ved Aurlandsfjorden, "litt" oppe i lia for noen år siden.
Da vi har gode og friske eksemplarer av arten, ønsker vi å kunne tilby valper til de som ønsker seg det.

Og det er det altså flere som gjør.
Selvom vi ikke har kommet oss på jakt med hundene våre,så har vi trent jevnlig på noe av det som behøves for å bli nettopp jakthunder.

Slik får de brukt sine evner og vi får gjort vårt for å opprettholde rasens egenskaper. Kanskje engang strekker tiden til slik at vi kan jakte med cockerne våre!
I mellomtiden klarer vi kanskje å rekruttere nye fans av jaktcockerne inn i  jaktcockermiljøet her i Norge.   

Scooterbrook Pina Calada;.... "Molly"

"Snødronningen Molly"

MOLLY
er både søt og vakker og en usedvanlig  rolig hund å ha i huset.Jeg vil påstå at om det går an å påstå at en hund kan ha "STOISK RO" ,så har MOlly det.
Og så liker jeg at hun liker så godt å ligge på fanget!  
Når hun er ute er hun nyskjerrig  og søkende med stor jaktiver. Jakter på "alt" ,men fugler er morsomst. Det har tatt meg tid å få henne til å la hønene våre være i fred, men jeg kan ikke lenger la de gå fri på tunet...Ellers synes hun både mus og frosk er morsomme å prøve seg på..

Molly ble, våren 2013 sjekket hos dyrlege. A-hofter, øyelyst og ingen tegn til øyesykdom.
Godt gemytt og en sprek ,rask og lett med god muskelmasse. Hun apporterer godt på treninger,men ikke med så stor glede og entusiasme som Fijona. Det er søk i terreng , etter fugl som er hennes favorittsyssel. Vi er ikke i tvil om hennes jaktegenskaper så det er synd vi ikke har fått utviklet dette mer...Men igjen; det er pr. nå først og fremst familiehunder vi viderefører nå, så får vi se etterhvert hva vi får til. Og gode familiehunder; DET vet vi at dette er.  Hun har vært på besøk flere dager av gangen hos forskjellige familier og innordner seg lett hos andre. 

 

Molly på tur til fjells . Det går unna når denne lille hunden er på tur. Hun er veldig opptatt av fugl!
MOlly elsker å rote i vann, svømme...Og henter gjerne en ball eller dummy hvis jeg kaster den. Hun er aktiv og nyskjerrig.
Molly er valp etter Scooterbrook Dr. Pepper og Scooterbrook Scarlet fra kullet født i mai 2010.
Her ligger hun og ser ut på fuglene på fuglebrettet ..

(Fiona); FIJONA

Her gjelder det å gi ALT.

Grunnen til at vi skriver "Fiona" som FiJona med "j" , er at hun løp som et lite hvitt "fjon" forbi oss i snødrevet den første vinteren vi ble kjent med henne.
Vi synes liksom hun ikke bare er en liten "Fiona" men et lite fjon også..Hun er så utrolig søt når hun oppfordrer til trening eller tur ved å hoppe opp med forlabbene på fanget vårt og trekker ørene ned. Øynene stråler intenst,og halen vifter febrilsk.
Hun synes barnebesøk er ekstra bra. Barn er utrolig utholdende lekekamerater for Fijona....Og hun er en fantastisk "barnevakt"

  Det jeg elsker med Fijona er bl.a hennes lydighet. Da hun var 3 måneder gammel var hun helt trygg på innkalling!.  Jeg har hatt engelsk setter hele livet omtrent....så da Fijona kom som et lyn, skvatt jeg nesten...Hun er rett og slett veldig interessert i å være med på og å gjøre det jeg ønsker hun skal, og lærer det i en fart.  

Da hun lærte "gå på fot" gikk det så bra at en gang jeg glemte båndet (!) Idét jeg løp til bussen for å komme meg til jobb, så forsto jeg at hun ikke nødvendigvis måtte ha dette...Hun gikk på fot,hun.Inn på buss, ut av buss, rulletrapp...Søte Fijona, fregnefrøken.

Moren til Fijona, Banducia Molly; "Sunny" er en super apportør , og har også gode sporegenskaper. Hun er en rolig og hyggelig hund. Navnet "Sunny" passer godt på denne solstrålen.

Faren, Shotquester Snake of Brackendale....(for et navn!) har jeg aldri møtt, og derfor har det vært litt spennende å rote frem info om denne herremannen. Vi ser av bildet her at han har den sterke kroppen som Fijona har. Vi snakker om muskelbunter, arbeidshester som kan holde det gående i timesvis. Jeg leste noen gamle dommeravsigelser etter  en jaktprøve som denne Snake`n deltok på (- utrolig hva man finner når man søker!_)  

"Shotquester Snake of Brackendale, Brackendale Handelsbolag, 2 ökl: 
Teksten inneholder ord som  "energisk" og "godt cockerarbeide"....

Fijonas far
Shotquester Snake of Brackendale....
FOR et navn!
Han har flere kull etter seg i Sverige. Men jeg vet ikke om det finnes andre etter ham her i Norge.
Fijona den skjønne.
Fijona har A-hofter og er ua ,altså ingen anmerkninger mhp øyeskydommer. Hun er godt bygget, i god form og en veldig sterk og utholdende hund. Gemyttet er veldig bra og dresserbarheten også.
Fijona på familietur
Hundene er flokkdyr, det er det ingen tvil om. De er enkle å ha med overalt. Her altså på båttur.

BRUNELLO

Brunello er sønn av Fijona og Bannock fra Bannockfield Gundogs.
To år i 2016. 
Han er rampete, utrolig god og kosete, lydig og selvstendig. En fantastisk trivelig hund!
Det hender han ikke er enig med meg, men adlyder likevel....nesten alltid.

Brunello er en stor gutt (ca.19kg) noe vi vil utnytte i avl ifh til evt politihund-bruk. Mange liker også noe større rolige hunder til jakt i norsk skog og mener de altfor raske hundene lett skremmer opp fugl. Men her strides de lærde. 
Vi var på jaktkurs fra han var 10 uker. Det er klare gode jaktegenskaper i Brunello, men litt tung er han, for jaktprøver. (Der kreves det lette, svevende, flyvende lyn...)

Så nå koser vi oss bare med apport trening i vann og på land, og enkle jaktsøk-trening.
I eventuell avl vil han nok kun møte tisper med god benlengde...

Hunder og valper og sånn...Hvorfor vil vi avle på våre hunder?

"Gode budskap skal spres..." 

Jeg hadde lenge mitt daglige virke i Oslo sentrum ,  og hadde   jo med de to "jentene" mine, Molly og Fijona  til og fra jobb. Inn og ut av buss og tog, ned rulletrapper og inn på T-baner og på jobben min.Og mange lurer og spør hva slags hund dette er.. .

 Det har gitt meg mang`en hyggelig hundeprat og mye kunnskap om hvilke erfaringer mange hundeeiere har "der ute".

Noe av det tristeste jeg hører om er alle sykdommer som rammer mange av hundene, hunder som må gå på dyre medisiner, og i værste fall avlives som unge hunder.

Dersom dokumentarer på Tv som viser hvordan hundeavl foregår innen enkelte raser stemmer er hundehold og avl bare trist!..Diverse groteske historier om utstillingsraser med ønsket utseende som gjør at de ikke kan føde selv..osv osv...

 Det er også mange som velger hund mest på grunn av utseendet til hunden. Utseende er kanskje viktig,men noen av historiene vitner om at det kanskje ikke alltid velges riktig hunderase  i forhold til behovet. Da fungerer det noen ganger ikke så godt og enkelt i hverdagen som en kunne ønske,det være seg fysisk eller gemyttmessig.

  

Working Cockerspaniel-  frisk og rask?

Da det foreløpig virker som om denne Cockerspaniel-typen er relativt fri for mange vanlige sykdommer, har vi en god sjanse nå til  å avle riktig slik at kun godt genmatieriale går videre.   Det er først og fremst hoftedysplasi og en arvelig øyesykdom som kan sjekkes  hos denne spanielen.Catarakt (grå stær) og tilfelle av en hjertefeil har jeg også hørt om.Men dette er sjeldne tilfeller. Men merk!!: Det er ikke krav om HD-testing for å ha valpekull for denne rasen. Det er tilstrekkelig at den er funksjonsfrisk. Dette fordi den har relativt lite vekt i forhold til muskelmasse. De er godt bygget, for å si det sånn.. Jeg HAR hatt kull på tispe (ikke min) som har fantastiske egenskaper, og skal sikkert ha valper på igjen. Det ble veldig bra avkom. Røntging av avkom rett rundt hjørne pr. april 2017. (Tammy)
Men hannhunden jeg da velger er selvfølgelig fri for HD.

Gentesting er også på full fart inn. Jeg følger med på om dette er noe jeg vil benytte meg av.

Det at det ikke fokuseres så mye på et helt spesielt utseende til utstillingsbruk gjør kanskje også sitt til at helse,gemytt og bruksegenskaper blir prioritert. Dette synes jeg er veldig lurt!  

Denne hunden har et godt gemytt og er tillitsfull og myk i sin oppførsel. De er lette å "lese" og somregel lett å dressere.

(Henvendelse gjøres til Epostadresse Birgitte@villarustika.com)

  

 

 

Valper hos Villa Rustika - O` hærlige tid!  

 Det første kullet var jo spesielt,så jeg tar med litt om dette her også. MOlly fikk tre valper i 2013. En kjempefin periode. Interessant å se personligheten til de små.

Til høyre ser du Molly med den valpen som senere kom til å hete Lady Lovelace. Under her er to filmer med Lady og Fijona..Mollys valper hadde veldig stor respekt for Fijona. 

 

Film 1: Tennisball til begjær.Kanskje jeg kan ta den? Med Lady og Fijona
Filmen viser tanten til valpene som vil ha valpenes tennisball for seg selv. Fijona lekte aldri med de små. Hun satte bare masse grenser, og lærte valpene å bli følsomme for andre hunders signaler. Og valpene holdt seg på respektfull avstand...nesten! hele tiden...
Film 2: Neida!Jeg mente ikke å ta den.Med Lady og strenge-Fijona
...og her sjekker Lady ut sine muligheter til å få fatt i tennisballen....Noe Fijona ikke er interessert i. Hun vil ha den selv....hehe.
Det er utrolig hvor godt et tørt brød fra naboens fuglemater smaker for en drektig Molly-hund...

 Her var MOlly ganske stor og veldig sulten...Et tørt brød fra fuglebrettet til naboen var kjempegodt. 

Under her ses tre småjenter , lykkelige med hver sin valp.
 

Og så; noen mimre-valpebilder av Molly og Fijona.

Molly som liten valp Molly 7 uker
Fijona som liten nyankommet Fijona 8 uker
En "haug " med cockervalper. De kan ha utrolig mange farger og fargekombinasjoner! Molly med en gjeng valper hjemme hos Lawson Vallery.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Marte | Svar 05.07.2021 21.20

Hei! Skal dere ha noe kull i nærmeste framtid?:)

Paul Fredrik | Svar 04.05.2021 19.23

Her, har dere noen valper som er leveringsklare i tilgi juni?

Inger Marie Hessevik | Svar 15.04.2021 14.26

Hei!

Vi ønsker gjerne å kjøpe jakt cocker, tispe, hos dere. Har dere kull våren -21?
Har hatt hund "hele livet". Trenger en ny turkompis!

KRISTIN Røed Andersen | Svar 14.04.2021 16.58

Så fine hunder, Jakt Cocker Spaniel. Sender deg en e-post lov forteller deg litt om meg og min erfaring med Engelsk springer spaniel. Mvh Kristin Røed An

Lisbeth borg | Svar 02.02.2021 21.27

Jeg aktiv dame. Går lange turer med en nabo som har jaktcocker. Har hatt hund selv i alle år. Elsker rasen. Har du valper til våren. Ønsker meg en jente.

Aasa Løvfall | Svar 31.05.2019 17.48

Hei på deg!
Hvor har det blitt av video snutten dere har hatt på siden deres,,— der to voksne JC drar i en sokk , og en liten hjalp ` henger` på midten?.

Aasa Løvfall | Svar 08.08.2018 13.37

Hei!
Aktiv fam på 2voksne ,går mye på fjellet. Ønsker kjøp av jaktcokker. Vår flotte engelssetter døde i juli, stort savn! Har dere valpekull på gang?

Tinius | Svar 22.03.2018 07.43

Hei! Har dere planer om et valpekull i 2018?

Ellen B. Finne | Svar 07.03.2018 10.50

Hei - jeg sendte en mail 28 februar - kanskje den ikke er lest enda. Den ligger øverst i kommentarfeltet.

Takk for svar!

Mvh
Ellen B. Finne

Ellen B. Finne | Svar 28.02.2018 14.09

Hei!
Vi er en meget aktiv familie som ønsker å kjøpe en cocker. Har dere planer om noen kull denne våren? mvh ellen

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.07 | 21:20

Hei! Skal dere ha noe kull i nærmeste framtid?:)

...
04.05 | 19:23

Her, har dere noen valper som er leveringsklare i tilgi juni?

...
15.04 | 19:08

Er på utkikk etter egnet valp til redningstjenesten. Må nemlig avlive min godkjente ettersøkshund i morgen grunnet skade Når venter dere evt valper. Mvh Karin

...
15.04 | 14:26

Hei!

Vi ønsker gjerne å kjøpe jakt cocker, tispe, hos dere. Har dere kull våren -21?
Har hatt hund "hele livet". Trenger en ny turkompis!

...
Du liker denne siden